اطلاعیه
تمدید مهلت مسابقه دانشجویی
متقاضیان و شرکتکنندگان محترم مسابقه دانشجویی، احتراماً به اطلاع میرساند کمیته مسابقه دانشجویی براساس شرایط دانشگاهها در ماههای اخیر، تصمیم گرفتند تا مهلت مسابقه را بر اساس زمانبندی زیر تمدید نمایند.
- · مهلت ثبت نام: 22 دی ماه
- · مهلت تحویل گزارش بخش تئوری: 8 الی 16 بهمن ماه
- · بازه زمانی برای انجام تست: 23 بهمن ماه الی 16 اسفندماه با هماهنگی قبلی
- · زمان مسابقه: شنبه 20 اسفندماه
جهت انجام تست درخواست خود را به ایمیل isav.comp2022@gmail.com (آقای مهندس حق نظری) ارسال نمایید.
فراخوان نهمین مسابقه دانشجویی
طراحی و ساخت دستکش ضد ارتعاش جهت کاهش ارتعاشات ناخواسته به دست بیماران پارکینسون
موضوع:
این بیماری همان لرزش در وضعیت استراحت است که شیوع آن بیشتر در سنین پیری است اما در جوانان هم دیده میشود شیوع آن در تمام مناطق دنیا یکسان است یعنی درصد شیوع بیماری با تغییر در منطقه خیلی فرق نمیکند. بهطورکلی این بیماری بر اثر از بین رفتن سلولهای ترشحکننده مادهای به نام دوپامین (که یک انتقالدهنده عصبی است) و تجمع آلفا-سینوکلئین رخ میدهد. افزایش نسبت استیل کولین به دوپامین در غدههای قاعدهای مغز موجب علائم ترمور، سفتی عضلات و کندی حرکات میشود.
پارکینسون بر اساس چهار علامت اصلی بیماری مشخص میشود. ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی و خشک شدن دست و پا و بدن و نداشتن تعادل این چهار علامت اصلی را تشکیل میدهند.
در مراحل اولیه بیماری، ارتعاش اندام ملایم و معمولاً در یک طرف بدن وجود دارد و احتیاجی نیز به درمان ندارد اما با پیشرفت بیماری فردی که دست لرزان خود را در جیب یا پشت خود پنهان میکند یا چیزی را برای کنترل ارتعاش مدام در دست میگیرد، دیگر قادر به پنهان کردن لرزشهای شدید اندام به ویژه به هنگامی که میخواهد تمرکز بیشتری به خود دهد نیست.
لرزش یا رَعشه به حرکاتی غیرارادی و پاتولوژیک در ماهیچههای بدن گفته میشود که حالتی نسبتاً ریتمی و نوسانی (به جلو و عقب و یا دورانی) دارند.
لرزش رایجترین شکل حرکتهای غیرارادی است و میتواند در دستان، بازوها، سر، صورت، تارهای صوتی، بالاتنه و پاها رخ دهد. بیشتر رعشهها در دستان اتفاق میافتند. در بسیاری از افراد، لرزش یک سمپتوم یا نشانه برای اختلالی عصبی در بدن است.
یکی از راههای کمک ، جلوگیری و کاهش ارتعاشات در دست بیمار است. برای این منظور ابزارهای متنوعی در کنار مداوای کلینیکی و دارویی ابداعشده است.
از نظر مکانیکی ارتعاش دست انتقال ناخواسته لرزش بازو به مچ و کف دست است این ارتعاش معمولاً در جهت پیچش مچ و ارتعاش پیچشی انگشتان ظاهر میگردد.
هدف:
در این مسابقه میخواهیم با بررسی این ارتعاش راهی برای کاهش انتقال ارتعاش از بازو به انگشتان بیابیم. درواقع هدف طراحی یک جاذب ارتعاشی ( دستکش ضد ارتعاش) است تا بیمار بتواند با لرزش کمتر قدرت کنترل اشیا را در هنگام کار با دست بیابد. با این کار توانایی بیمار در کنترل اشیا با دست بهبود میابد.
جهت ثبت نام در مسابقه، فرم ثبت نام را تکمیل و به ایمیل conf2022@isav.ir ارسال نمایید.
راهنمای شرکت کنندگان:
توضیحات کلی در مورد دستگاه تست
دستگاه تست "دستکش ضد ارتعاش" از یک محور اصلی تشکیلشده که به یک سمت آن مدل دست متصل میشود و سمت دیگر آن به موتوری متصل است که مولد ارتعاش میباشد. ارتعاش پیچشی وارده به محور اصلی توسط یک اهرم ایجاد میشود که وسط آن به محور خروجی موتور و به دو انتهای آن دو فنر متصل است. سر دیگر فنرها بهصورت مایل به یک پایه عمودی متصل است. به انتهای موتور یک لنگ متصل است که حرکت نوسانی محور اصلی را ایجاد میکند. فرکانس این ارتعاش پیچشی متناسب با دور موتور قابلتغییر میباشد و توسط یک مولد ولتاژ تنظیم میشود. لازم به ذکر است فرکانس تنظیم روی ۶-۸ هرتز طبق قانون مسابقه تنظیم میشود.
برای تست "دستکش ضد ارتعاش" توسط دانشجویان عزیز، کافی است دستکش ساختهشده به دست مدل پوشانده شود یا روی مچ بسته شود. سپس دستگاه روشن شده و وقتی فرکانس به حد مطلوب رسید، دستکش ضد ارتعاش میبایست ارتعاش دست را کاهش داده و دست تقریباً ثابت بماند. برای اندازهگیری دقیق دامنه میرا شده از سنسور استفاده خواهد شد. لازم به ذکر است که مدل دست کاملاً صلب است و انگشتان و مچ هیچگونه انعطافپذیری ندارند. دور مچ حدود 210 الی 220 میلیمتر است. وزن دست 1808 گرم است.
شرکت کنندگان می توانند سوالات فنی خود را در رابطه با مسابقه، به ایمیل isav.comp2022@gmail.com ارسال نموده و نیز در صورت نیاز به تست دستکش قبل از مسابقه، با آقای مهندس حق نظری، هماهنگی لازم را از همین طریق به عمل آورند.